HKPioniers tandemtocht in Deinze

Op 5 september 2015 maakten de HKPioniers de Oost-Vlaamse wegen onveilig met de tandem. Ze vertrokken in Deinze, bij het huis van Yanick. Yanick en haar persoonlijke assistent organiseerden deze tandemtocht.

Om 10 uur verzamelden we allen bij Yanick thuis. Zoals altijd is het een blij weerzien voor de hele groep. Na de begroeting  kozen we een tandem uit. Er kwam een persfotograaf (jaaa, we komen in de krant!) een groepsfoto trekken. Dan pas konden we vertrekken.

We fietsten door Gottem, Grammene, Wondelgem en Astene, langs de mooie landelijke wegen, langs het water en langs de spoorweg. We bewonderden de beeldentuin van kunstenaar Raveel bij de eerste stop in Machelen. Daarna fietsten we verder naar Wontergem waar ons een aangename verrassing te wachten stond. De dochter van de begeleider van Yanick stond klaar met sangria. Ja! We gingen aperitieven, bij de kerk nog wel! Na het aperitief moesten we een beetje verder fietsen.

De groep op de tandem
De groep op de tandem

We kwamen bij ons restaurant “De mandel” in het dorpje Grammene. Iedereen koos een plaatsje uit. Wat was dat daar een kiekenkot! Zoveel lawaai dat de Doofblinden en hun begeleiders maakten. De sfeer zat er duidelijk weer helemaal in. We stonden voor een zwaar dilemma: Gaan we nog een aperitief nemen of niet? Och, we leven maar ene keer hé. Ja we gaan nog een aperitiefje drinken. Daarna bestelden we onze eten. Als iedereen zijn buik vol gegeten had, moesten we weer vertrekken met de fiets.

We bezochten de enige oude ijzeren spoorwegbrug “de Lorenzobrug “over de oude Leiearm, gemaakt uit staal met 80000 klinknagels. Normaal ging de brug in het jaar 2000 vernietigd worden, maar de bewoners kwamen in opstand en zo is de brug blijven bestaan.

Na wat verder fietsen gingen we richting Bachte Maria Leerne, daar zetten we onze tandem op de overzetboot de “Bathio”om aan de overkant van de beek te geraken. Jammer genoeg begon het plots te regenen. We besloten om onze tocht een beetje in te korten. Dus fietsen we allen via de sas van Astene naar de volgende stop “De wachtzaal”. Nee niet bij de dokter of bij de tandarts, maar een café! Daar bestelden we iets om te eten of te drinken. Er werd weer heel veel gebabbeld.

Ondertussen was het al 17.15 uur en moesten we stilletjes aan terug naar huis fietsen.
Het was een zeer geslaagde fietstocht. We willen Yanick en haar persoonlijke assistent nog eens extra bedanken voor de tijd en energie om deze tocht te realiseren. Want dat is niet zo simpel om iets voor doofblinden te organiseren.

Verslag: Annemie