Doofblinde Japie lanceert juichactie voor voetballers

Juichen voetballers Anwar El-Ghazi, Sebastien Haller en Dirk Kuyt komend weekend na een doelpunt als een doofblinde die weer wil zien? Als het aan Japie van Hoof (34) uit Den Bosch ligt wel.

De doofblinde voetbalfan vraagt in het onderstaand YouTube-filmpje opnieuw aandacht voor zijn ziekte en hoopt geld in te zamelen voor de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Doofblindheid (SWODB).

In het filmpje laat Japie zien hoe veel, of liever gezegd hoe weinig, hij nog ziet. Hij heeft het voetballen moeten opgeven, omdat hij steeds minder ziet. Nu wetenschappers de hoop hebben dat een speciale gentherapie uitkomst zou kunnen bieden, wil hij er alles aan doen om te voorkomen dat hij blind raakt. Japie zijn grote droom is weer voetballen.

Japie roept alle voetballers op om op een speciale manier te juichen als ze een doelpunt maken: na het doelpunt de armen in de lucht, daarna hoofdschuddend met de handen voor de oren, dan de handen voor de ogen en tenslotte de handen openen alsof je plots weer kan zien. Japie hoopt dat ook profvoetballers mee doen.

Deel het filmpje met alle voetballers en voetbalfans die je kent. Vraag hen om het te delen met zoveel mogelijk anderen, en wie weet zullen voetballers over de hele wereld juichen als een doofblinde die weer kan zien. Dat zou zo mooi zijn.

Bron: De Gelderlander, 18-08-2015